Jdi na obsah Jdi na menu

VISEGRÁDSKÁ ČTYŘKA - "PATOVÝ STAV" (ZÁNIK) či JEN DOČASNÝ ROZKOL ...(?)...

VISEGRÁDSKÁ ČTYŘKA - "PATOVÝ STAV" (ZÁNIK) či JEN DOČASNÝ ROZKOL ...(?)...
Dobrý den. Tak volební situace v našich sousedních státech se již vybarvila - někde do růžova, někde do hněda... Zkusme si popsat, jak asi bude nyní vypadat situace v rámci skupiny V4.
Na Slovensku je to růžově pozitivní - Fico dosáhl svého a se svými cca spřízněnci se již domluvil. Bylo to za učinění malých ústupků - např. že SMER bude mít méně Ministerstev než Pellegriniho HLAS + nebude mít důležité Ministerstvo vnitra (s kterým má zkušenosti místopředseda SMERu Robert Kaliňák). Ale celkově to nynější "Ficovo Slovensko" má v plánu nabrat rozumnější (neukrajinský - nezápadně neválečný) Smer - tak uvidíme - a fandíme, aby se tak skutečně stalo.
V Polsku to vypadá špatně. Vládnoucí "státní" strana Právo a Spravedlnost (PiS), sice rekordně zbrojící (cca 4% HDP), ale k prostým lidem dobře se chovající, s EU "ne úplně souznící" ( = celkově ji možno považovat za menší zlo - pojednání o "menším zlu" níže) nyní ve volbách získala příliš málo na to, aby ty tři stranické "Bruselské posluhovače" porazila. Jedině, že by se PiS domluvila s Novou levicí (Nl - s kterou má obdobný levicový program) a poté i s "krajní pravicí" - ale problém je, že ta Nl je vůči EU "hujerská" a asi půjde do koalice "s podobně postiženými" dvěma stranami. Ta "Občanská koalice" vznikla "uměle na zakázku" (podobně jako u nás proti Babišovi) a "Třetí cesta" je její "záložní béčko". Tady jsou zajímavé ty názvy. V čem má tkvět ta "třetí cesta"? Já bych si to představoval v neutralitě = ani levice, ani pravice resp. ani Západ, ani Východ. Ale držet se Západu a chtít "3.cestu", tak to je teda něco... - jako když hasič nechce hasit oheň vodou, ani jinými chemickými prostředky, ale "něčím třetím" - tedy v rámci globalistického západního NWO... - opravdu dobré... :) No manipulaci s voliči se meze nekladou ;) To je jako když má někdo ve svém názvu slovo "Občanská" (v Polsku koalice - u nás ODS) - kde pravdivě přiléhavější přívlastek je "Mafiánská" či "Úchylná" - neboť tyto strany tady rozhodně nejsou pro běžného občana, ale pro svou protěžovanou podloudně našmelenou voličskou verbež - takovéto protiobčanské Lotry může volit jen boháč, mafián či dementní úchyl... ;) :/
Ono říkat občanům "My jsme tady pro vás", je něco podobně absurdního, jako když Izrael nyní vysvětluje, že tu nemocnici zasáhla raketa HAMÁSu, která mířila na Izrael, ale "došlo jí palivo" (- zajímavé :) - došlo jí palivo právě nad nemocnicí v Gaze - to je ale náhodička :D ;) - akt.pozn.red.)
Takže na Slovensku to dopadlo dobře a v Polsku bude asi vítězem Totální Zlo. A dopad to bude mít na V4 - Zlotřilé "západní" Česko a Polsko vers. cca normální Slovensko a Maďarsko.
V Maďarsku je to dobré a volby tam byly vloni - takže tam ta pozitivní situace "nějaký (snad delší) čas" vydrží (věřme, že i po příštích volbách).
U nás v ČR je to Katastrofa, ale je jen otázka času, kdy se to změní - dříve (demise) či později (2025) to Největší Zlo "půjde od Válu" a bude "trochu rozumněji" líp. A pak to bude v té V4 3:1, tak aspoň tak. A třeba i v tom Polsku - až lidi poznají "zač je toho (bruselský) loket" - se to tam dostane z toho "pod okapu" aspoň jen do mírného deštíku. (Na všeobecně hezké příjemné počasí si holt budeme muset počkat... :/ )
Jen by mě zajímalo, jak to v tom přilehlém zahraničí vypadá s tamní "aktivistickou scénou". Pokud jde o tu V4, tak na Slovensku to vyřešil Fico, v Maďarsku tu "prozápadní chamraď" správně eliminuje Orbán - zato v Polsku ta původní "aktivistická EU-Verbež" (analogie s naším "Milionem chvilek") přešla do tří stran a bude asi úspěšná...
A jak je to "aktivisticky-iniciativně" u nás? No to jsem už trochu popsal níže (i jinde) = "divňáci", "impotenti", debilové - nafoukanci, závistivci resp. nadávači (jeden druhému) = nekompati(de)bilní rozhádanci... Pokud zde nebudou ("neobjeví se") "normální (iniciativní-aktivní) lidé" (Mustr je dán - brzy bude inovovaně zestručněn), tak je to u nás taky o ničem a budeme se muset smířit s "měkkou" (Západu neodporující) obnovenou Babišovou vládou alias menším zlem. No za stávající tragické situace lze říct "aspoň tak"...
Takže jediné smysluplné - a tím se vracím k tomu úplnému prvotnímu příspěvku zde na skupině - co lze s potěšením sledovat, je sport. Beachvolejbalisté jsou mistři světa, náš tenis je na tom dobře, zrovnatak naši fotbaloví zástupci v evropských soutěžích, a náš ("ne/šilhavý") fotbalový nároďák se "nakonec asi přecejen" dostane na ME. Takže aspoň nějaká (vlastenecká) radost.