Jdi na obsah Jdi na menu

"AntiKorporace" - "Živý člověk"

A je zde téma, které je kvůli volbám v SR resp. kvůli níže rozebrané (R)Evoluci "mírně ve skluzu" - vložil jsem sem nyní zaslané (zvětšené) příspěvky od Květoslava Pánková () resp. od Lukáš Hradil (). 
Tak je to o tom, co (příliš) "prožívá" a propaguje (nejen) Odpor
Ad "Korporace". Ano, je to "vyšší náhled" na Problém, jak je náš svět globalizován a v čem "takto nedobrém" žijeme. Ale vzít si na paškal "Korporací, v které "nechceme žít" a vlastně "ani nežijeme" = tedy že "žijeme v něčem jiném" - je "poněkud" nemístné a pošetilé. My zde v Tom prostě žijeme - to je fakt, s kterým se musíme smířit. Avšak někdo říká, že z Toho "lze vystoupit- a budeme znovu žít v právoplatném (neskončeném) Československu"... No, pokud je to názor - a třeba i správný - tak se to dá jakožto "jistý úhel pohledu" akceptovat. Avšak pokud už to přerůstá ve vehementní přesvědčování o jediném možném řešení, o jediné možné cestě, pak je to již nepatřičné - navíc když se tato cesta jeví prosaditelně "nereálně naivně utopická"... V 90kách se tady udělala spousta "renonců" resp. podvodů - a ty jsou vesměs již nevratné. Chtít je vrátit, to by znamenalo zvrátit "sametovou revoluci" alias následnou "demokracii" = RADIKÁLNĚ ZMĚNIT SYSTÉM. Ne že by si dobří lidé nepřáli, ale je to v tuto chvíli utopie. 
Ohánět se zákony a §§ je sice dobré, ale to by tedy tito iniciativci museli sepsat řádnou (plno)hodnotnou Žalobu a podat ji k soudu. A k čemu to bude, když zde máme "justici", která nic spravedlivého nedělá (odmítá)? Bude to smeteno - navíc v tomto případě rozviřování takovéhoto odvážného "sci-fi archaismu" nelze reálně ani nic jiného očekávat. Ano, bylo to "nečestné a nesportovní", co se tehdy u nás rozdělovaně stalo - ale takováto rozdělení se stala i v jiných světových lokalitách - a toto "rozlité mléko" už je těžké (nemožné) vsoukat zpět do nádoby. Navíc těžko říct, jak se k tomuto návratovému Československu staví nyní samotní lidé - myslím, že valná část už by si toto ani nepřála. Udělali si tito "srdcařští Čechoslováci" na toto téma průzkum - a to nejenom na východní Moravě? Evidentně ne. Takže tady by ti, co toto chtějí prosadit na právní bázi, měli nejdřív chtít programově (vy)řešit stav justice (což už "někde nustrově" programově existuje - pozn.red.) - jinak je to marný zbytečný boj s "Větrnými Mlýny"... A i kdyby to nakrásně "justice schválila", tak se zcela jistě vynoří odpůrci, kteří se budou proti takovémuto "znovuspojení" ČSR iniciativně vymezovat... A to asi nejen u nás, ale i na Slovensku - které bude (snad pravděpodobně) mít lepší vládu, než je ta naše (což Slovákům přejeme).  
Ad souvisné téma "MIMO NĚ". Tady je to ještě "silnější káva"  = ještě víc do očí bijící utopie - úsměvná, ale ve své "přesvědčovací vehemenci" navíc i nebezpečná. Totiž hlásat lidem, že je dobré "zahodit občanky (OP) + veškeré jiné doklady/dokumenty a s ´Nimi úředními Korporátníky´ se vůbec nebavit" je iniciativní hloupost, která může nepříliš inteligentní lidi existenčně ohrozit, ba zničit jim život... Totiž pokud někdo "zahodí OP" alias úplně rozváže vztahy s Tím, v Čem žije, tak sice bude třeba mít dobrý pocit "vzepření se Korporačnímu Molochu", ale reálně mu nastane co? Bude moct bez OP pracovat či jít si pro sociální dávku? Kam si půjde pro důchod? Předstarobní invalidé se náhle uzdraví a uživí se i bez něho? A co (jeho) děti - bude na ně brát přídavky? A co když se mu (či dětem) něco stane a "Korporát" ho (a jeho děti) odmítne léčit? Jak se vlastně dostane k penězům, aby zde nějak (pře)žil? - co když ho "Korporát" ze svých řad jakkoliv "finančně vyčlení"? (Což je vlastně logické, když se "Antikorporátník" z "Korporátu" vyčlenil dobrovolně sám...). Jak vidno, otázek plno - tedy zvláštěpak pro ty "ohlupující hlasatele" tohoto "odbojového Novopostoje"...
A s tímto ještě souvisí akce "Živý člověk". Tady je to i o tom, že tito "Živí lidé" se odmítají legitimovat alias vůbec se s kýmkoliv bavit, když jsou kontrolováni - např. Policií. Víme, že Policie zde pracuje mnohdy "totalitně represivně", ale holt na ty kontroly má zákonné právo - a leckdy, když se jedná o pouliční resp."posilniční" kriminalitu, je to i preventivně užitečné. A pokud se ten "živočlověk" této kontrole vzepře, navíc se jí i někdy "nadřazeně vysmívá", tak ten policista má leckdy svatou trpělivost, když takovéhoto podivného účastníka silničního provozu hned či brzy fyzicky (zákonně) nezpacifikuje. (to už v těch "hrdinných selfívideích" vesměs není). A jak to pak je dál - když "hrdina" pokutu nezaplatí (odmítá "Korporátu cokoliv platit") - co když přijdou "exáci" (s policií) a on jim odmítne otevřít - taky s nepořízenou odejdou?... Takže otázek ještě přibylo - třeba je nám sem přijdou ti "Odmítači" zodpovědět - tu svou Věc vysvětlit... ;) 
Ano, bylo by to hezké, kdyby tenhle stávající ("Korporátní") SYSTÉM nám svou zlovolností, arogancí či přímo podvodností neotravoval život. Ale my v NĚM bohužel žijeme - a to je prostě fakt. A pokud zde Lukáš Hradil v závěru té své fotky píše, že "Korporace, která ztratí členy, ZANIKNE!!!" - tak to třeba ano - tedy pokud těch "výstupních členů" budou u nás milióny - hodně miliónů... A Ona ta Korporace nezanikne - pouze "přejde" do Občanských rukou - neboť fungující státní správa bude ve státě resp. ve společnosti potřebna vždy... Avšak pokud v této akci "Živý člověk" resp. "MIMO NĚ" bude figurovat jen několik (snad stovek) jedinců, tak Systém si s nimi dříve či později efektivně poradí (a bude k tomu oprávněn) a tyto "Živé MIMONĚ" (v jejich vlastním existenčním zájmu - viz primární dotazy výše) přiměje k rozumu. No možná jim tu vysněnou vyčleněnou existenci umožní - v psychiatrických zařízeních :)
Vážení. Nevěřte tedy podobným "živěmimózním Kazatelům", kteří ve své "zabedněnosti" uvázli mimo realitu a odmítají se s kritiky bavit alias odpovědět na otázky. (Ve svém (r)evolučním příspěvku níže (z 6.10) píšu něco o "Sektách" - a v tomto případě to platí dvojnásob...) Reálné řešení, jak reálně napravit resp. eliminovaně změnit Systém, je jiné. Je potřeba se s ("Korporátním") Systémem smířit a změnit HO dostupnými legitimními prostředky.